„Klubrádió
A lényeg

Bérletvásárlással olcsóbb lehet a BKV-büntetés

17/08/2022 12:34

Szeptember 1-jétől növekednek a pótdíjösszegek a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ egy új kedvezményrendszer bevezetésével ősztől elengedi a pótdíjtartozása legalább felét annak, aki a pótdíjazását követően, még aznap érvényes bérletet vesz. Ha a bliccelő a pótdíjazásuk napján attól a naptól érvényes havi vagy hosszabb érvényességi idejű bérletet vásárolnak, és két munkanapon belül bemutatják a BKK ügyfélszolgálatán, akkor elengedik a helyszíni pótdíjtartozásuk legalább felét.

Koronavírus - BKK
 
BKK jegyautomata
 
Budapest, 2020. március 19. A BKK jegyárusító automatája a Krisztina körúton . MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

 

Egy havi bérlet vásárlása esetén 6000, negyedéves bérlet vásárlása esetén 9000, éves bérlet vásárlása esetén 11 ezer forintot jelent kedvezményt jelent a teljes büntetéshez képest, ami szeptember 1-jétől súlyosan emelkednek.

Az új szabályok szerint 8000 forintról 12 ezer forintra emelkedik a büntetés. Ezzel párhuzamosan a 30 napon belül befizetett pótdíj 16 ezerről 25 ezer forintra nő, a 30 napon túl befizetett pótdíjra pedig 32 ezer forint helyett 50 ezer forintot kell fizetni, azaz az „ügyfél” minél később egyenlíti ki a pótdíjat, annál magasabb összeget kell befizetnie, írja BKK.