„Köszönjük
A lényeg

Bencsik András létrehozná a "normális embereket" tömörítő civil szervezetet

25/11/2022 14:49

| Szerző: Klubrádió

A Demokrata főszerkesztője felvetette, hogy létre kéne hozni egy olyan civil szervezetet, amelyik az NHTM embereket fogná össze: ez a normális, heteroszexuális, természetes ösztönű és a másik nem iránt vonzódó embereket jelenti – mondta Bencsik András a Hír TV-ben csütörtök este.

Bencsik Andrásnak ez a kezdeményezés annak kapcsán jutott eszébe, hogy a Novák Katalin köztársasági elnök szerdán fogadta az LMBTQI-közösség jogaiért küzdő Háttér Társaság képviselőit a Sándor-palotában.

A propagandista azt nyilatkozta a Hír TV Vezércikk című műsorában, hogy olyan világban élünk, amikor mindent a civil szervezetek intéznek "s ezzel a rövidítéssel föllépni, és elmenni a köztársasági elnök asszonyhoz, és azt kérni, hogy legyen szíves, a mi jogainkat is tekintse szem előtt (...) tehát a mi jogainkat se csorbíthassák meg más civil szervezetek, mert csak ezt halljuk, hogy ilyen, olyan, amolyan civil szervezetek úgy érzik, hogy borzasztó veszélybe forog az általuk képviselt emberhányad".

Bencsik ezt követően azt mondta, hogy "pokoli kockázatnak látná", ha abban az óvodába, ahová az unokái járnak, ezek közül a "másságos" emberek közül valaki be tudna "furakodni". Éppen ezért egyre inkább úgy érzi, "létre kéne hozni az NHTM embereket képviselő civil szervezetet, és megyünk az elnökasszonyhoz."

A műsorban Demeter Szilárd azt nyilatkozta, szerinte magánügy, hogy ki kit szeret, és miután kifejtette, hogy ő egy heteroszexuális, fehér férfi, arról beszélt, hogy a tolerancia eltűrést jelent. "Elfogadom, de nem muszáj helyeselnem. Mostanában valami ilyesmit érzékelek, mintha azt akarnák elérni, hogy én helyeseljem azt, amit ők gondolnak a világról. De nem akarom helyeselni, sőt, az egyet nem értés joga sokkal fontosabb, mint az egyetértés joga, a sokszínűség ezt jelenti" – mondta a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója.

Ókovács Szilveszter, aki elsőként szólt hozzá a témához, azt mondta, ő ott lefagyott, hogy egyeztetni fognak az LMBTQI-embereket érintő témáról, mert szerinte minden kérdés érint mindenkit.

(Bencsik András eszmefuttatása 37:17-től, Ókovács Szilveszter eszmefuttatása pedig 36:16-tól tekinthető meg az alábbi videóban.)

(Forrás: Népszava)