„Klubrádió
A lényeg

Békemenet: Orbán nem a Kossuth téren beszél

12/10/2021 17:30

| Szerző: Klubrádió

Az Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út sarkán beszél Orbán Viktor a Békemeneten október 23-án (a Kossuth tér helyett) – közölte az MTI. A Kutyapárt is békemenetel a forradalom emléknapján, ők 12-kor kezdenek az Oktogonon.

2018 után újra megrendezik a Békemenetet, és egyúttal Orbán Viktor is nyilvános beszédet mond az október 23-i nemzeti ünnepen: a miniszterelnök rendhagyó módon az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél, délután fél négykor mond majd beszédet a vonuláson résztvevőknek – közölte az MTI.

A CÖF által szervezett Fidesz-szimpátiatüntetést legutóbb 2018 márciusában tartották meg: a tömeg ekkor a Kossuth térre érkezett. Akkor is a miniszterelnök fogadta őket, aki elég kemény beszédet tartott a 2018-as országgyűlési választások előtt, egyebek mellett azt mondta: „a választás után elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi értelemben.”

Az idei Békemeneten a CÖF a 2006-os októberi eseményeken lovagol, és azzal akarnak üzenni „az ellenzéknek és Gyurcsánynak”, hogy babakocsival, karon ülő gyerekekkel vonulnak végig azon az útvonalon, ahol a baloldal „államterrorral véres köztársaságot hozott létre.” 

Viszont nem csak a CÖF tart békemenetet október 23-án, hanem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is: ők az Oktogonon kezdenek 12 órakor.

(via hvg, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)