„Klubrádió
A lényeg

Bekapcsolták a robot Orbánt: kitalálja, miről beszélt reggel?

23/07/2021 07:52

| Szerző: Klubrádió

Bekapcsoltuk a Kossuth rádiót pénteken reggel, ahol Orbán Viktor szokott beszélni ilyenkor. Újat nem mondott, csak a napok óta hallható üzenet sulykolta:

Brüsszel megtámadta Magyarországot, ami így hangzott péntek reggel: „Azért van szükség a népszavazásra, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot. 54 oldalon keresztül azt követelik, hogy változtassuk meg a gyerekvédelmi törvényt”. 

Brüsszel zsarol minket, fenyeget, de a gyerekeinkről van szó, nem lehet engedni. A kormány ehhez nem elég, szüksége van minden magyar ember támogatására, különben „ezt a csatát nem tudjuk megnyerni”. 

Aztán jött a napok óta hangoztatott csúsztatás: 2016-ban a migránskérdésben is népakarattal tudták visszaszorítani Brüsszel akaratát. (Ráadásul ez nem is igaz, hiszen a 2016-os migránsos népszavazás az alacsony részvétel miatt érvénytelen lett). Erre azt mondta később, hogy mindegy, hogy érvényes lesz-e a népszavazás, hiszen törvény már van. 

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
 
Orbán Viktor a Kossuth rádióban
 
Budapest, 2021. július 16. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Fischer Zoltán
 

 

Brüsszel azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat engedjünk be az iskolákba, mondta tovább Orbán. Brüsszel, Európa szerint „az az igazi szabadság, ha valaki a nemétől is megszabadulhat”. „A gyerekekkel a felnőttek nem tehetnek meg akármit”, a szülő dönt, az állam meg segíti a szülőt.  

Brüsszel azt akarja, hogy már a kisgyerek is megismerkedjen azzal, hogy létezik a nemváltoztatás lehetősége, de a kormány azt akarja, hogy ezzel „civilizációs problémával” kiskorú ne találkozzon. 

Orbán ismeri azokat a német tananyagokat, mesekönyveket, ahol a herceg vagy lovag nem a királykisasszonyt menti meg, hanem a királyfit, és boldogan élnek, és ezt olvassák óvodákban, írja a Telex. 

A szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus, mondta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Megkérdezték, hogy a népszavazással nem csak terelni akarnak, mire azt mondta, "a magyar embereket nem kéne lenézni, elég sértő feltételezés, hogy csak egy dolgot tud észben tartani, tud ő kettőt vagy hármat is”. 

A lehallgatási botrányról egy mondatot mondott, hogy szerinte "ebben az ügyben a belügyminiszter mindent elmondott, amit el lehet mondani". 

Itt kikapcsoltuk az adást.