„Köszönjük,
A lényeg

Bekapcsolt mikrofonnál akadt ki egy hegyvidéki képviselő az MKKP-ra: "szemét, hülye, csöves bandáról" beszélt

26/06/2024 16:21

| Szerző: Klubrádió

A Telex számolt be arról, hogy bekapcsolva maradt Pokorni Zoltán ősszel leköszönő polgármester mikrofonja a testületi ülés szünetében is, így az ülésről készített felvételen is hallható, ahogy a hegyvidéki volt MSZP-s képviselő, Vincze Géza a szünetben odamegy hozzá, és feltehetően az MKKP-ra célozva azt mondta: „Szemét, hülye, csöves banda”.

Amire Pokorni úgy reagált, hogy „nyugi, nyugi, ne húzd fel magad”. De ez sem segített, mert Vincze azzal folytatta, hogy „Én voltam már egy-két helyen, arab országokban, ott se volt ekkora hülyeség”. Erre Pokorni kedélyesen annyit válaszolt: „ne bántsd az arabokat”.

Vincze haragját az válthatta ki a cikk szerint, hogy a fideszes kerületvezető, Pokorni Zoltán nem sokkal korábban azért rendelt el szünetet, mert Kovács Gergely, a XII. kerület frissen megválasztott kutyapárti polgármestere a következő testület által végrehajtandó „Egészséges utcák” projekt bemutatásánál nem volt a teremben.

„Ezt nekik kell megvalósítani. Szünet van, ameddig a megválasztott polgármester be nem fárad” – mondta Pokorni Zoltán. A polgármester végül „nem várt a végtelenségig”, folytatták az ülést. „Az előző rész tartalmából” – szúrt oda Pokorni Kovácsnak, miután újra megjelent a teremben.

Kovács szerint viszont Pokorni azért hívta össze a szerdai ülést, hogy „megszavazzák még számunkra a legfontosabb döntéseket”, így például egy olyan módosítást, amivel Tiborcz Istvánhoz köthető tőkealaphoz köthető cég beépíthet egy hatalmas területet a Svábhegyen.

(Kiemelt kép: Vincze Géza / Facebook)