„Köszönjük,
Esti gyors

Kovács Gergő: Pokorni Zoltán helyében megkeresném Kovács Gergőt

25/06/2024 18:50

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A Hegyvidéki Önkormányzat megválasztott polgármestere szerint nincs közöttük élő kapcsolat Pokorni Zoltánnal, a XII. kerület leköszönő polgármesterével.

2024. június 25. Esti gyors-részlet (2024.06.25.) Kovács Gergő
05:38
00:00

A XII. kerületben, ahol a Fidesz elbukta a júniusi önkormányzati választást, szerdán hívják össze a testületi ülést, ahol megszavaznak még pár, a NER-hez közeli vállalkozóknak kedves döntést. Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, a XII. kerület leendő polgármestere arról számolt be, hogy az előterjesztett 22 napirendi pontból a fideszesek módosítják az építési szabályzatot, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István megépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton. Valamint megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket, sőt elvonják október elsejétől az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak.

A most júniusban megválasztott polgármesterek csak októberben lépnek hivatalba az új testülettel együtt, ezért gyakorlatilag semmiféle jogi értelembe vett kontrollja nincs a korábbi polgármesternek és a közgyűlésnek, illetve a testületnek. Az általuk hozott intézkedések visszavonhatóak lesznek az új testület által. 

Ha én lennék Pokorni Zoltán adott helyzetben, akkor én sem így kezelném a helyzetet, hanem mondjuk, megkeresném Kovács Gergőt, és kérnék tőle egy találkozót, és megbeszélném, hogy akkor mi az, amit mondjuk ők is támogatnak, és akkor e mentén csinálnám a következő három hónapban a kerület irányítását – fogalmazott ennek kapcsán Kovács Gergő.

A Hegyvidéki Önkormányzat megválasztott polgármestere szerint nincs közöttük élő kapcsolat Pokorni Zoltánnal, a XII. kerület leköszönő polgármesterével. Kovács a szerdai testületi ülésen tervezi szóba hozni, hogy jó lenne a kerület új vezetésének terveit egyeztetni a leköszönő testülettel. 

"Az a baj, hogy tényleg az ég adta világon semmi jogkörünk nincsen, szóval gyakorlatban sajnos azt csinálnak, amit akarnak, egyedül a nyilvánosság, ami talán egy fegyverünk az adott helyzetben" – zárta az interjút Kovács Gergő.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/Interjú Kovács Gergővel
2024. június 25., kedd 18:36
Riporter: Kárpáti Iván