„Klubrádió
A lényeg

Bayer kifakadt Csányira, mert meccsre hívta Karácsonyt és Fekete-Győrt

30/08/2021 15:30

| Szerző: Klubrádió

Bayer Zsolt a blogján tett közzé felháborodott írást Csányi Sándor legutóbbi gesztusa miatt. Az MLSZ-elnök ugyanis – szembemenve Budai Gyula fideszes képviselővel – meccsre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert és Fekete-Győr András Momentum-elnököt. Bayer idézőjelbe tette, hogy Csányi kiállása karakán vagy bátor lett volna, azt meg felrótta neki, hogy szerinte nem szólalt fel a „baloldal stadion építés elleni őrjöngése” és „az olimpiát ellehetetlenítő politikai aláírásgyűjtés ellen”.

„Karakán az elnök úr” – ezzel a címmel posztolt Bayer Zsolt Csányi Sándorról, az írást a 444 vette észre. Azért szokásához híven egy Gyurcsány Ferencre vonatkozó altesti utalás nem maradhatott ki a cikkből, amelyet úgy kezdett: olvasta az MLSZ-elnök „karakán”, „bátor” kiállását, amikor szembe ment Budai Gyula fideszes képviselővel. Ő arra szólította fel Karácsonyt és Fekete-Győrt, hogy ne járjanak ki a magyar válogatott meccseire, Csányi azonban közölte: a következő válogatott meccsre személyesen hívja meg őket.

Az ország egyik leggazdagabb emberét azért nem illette durva jelzőkkel Bayer Zsolt, de lényegében a szemére vetette, hogy nem emlékszik tőle egyetlen olyan nyilatkozatra sem, amikor felszólalt volna „az olimpiát ellehetetlenítő politikai aláírásgyűjtés ellen”, vagy amikor az ellenzék a járvány miatt tiltakozott UEFA meccsek befogadása ellen. Ugyancsak nem talált emlékeiben a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvese olyan nyilatkozatot, amikor az MLSZ-elnök felháborodottan felszólalt volna, hogy „a baloldal hagyja már abba a stadion építések elleni őrjöngését”. „És próbálok emlékezni, mikor és mekkora vehemenciával állt ki elnök úr (meg a többi sportvezető) a kormány sportot támogató politikája mellett” – jegyezte meg.

Majd arra is utalt, hogy Csányi esetleg csak helyezkedni akar ezzel a meghívással: „Meg aztán, közelednek a választások is, igaz, elnök úr?”.

A tőle megszokott stílusban azzal zárta a posztot, hogy megkérte olvasóit, részesítsék „megfelelő fogadtatásban a stadionba kilátogató Karácsonyt meg Fekete-Győrt”.

Fekete-Győr András a Facebookon reagált a „megfelelő fogadtatás” ígéretére, azt írta: „A foci, különösen a magyar válogatott: mindenkié, aki magyar. A Momentum-szavazóké és a Fideszeseké. Az enyém és Orbán Viktoré. Meg Bayer Zsolté is, ha a foci is érdekli, nem csak a gyűlölködés.”

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)