„Klubrádió
A lényeg

Baranyi szerint ősszel lehet helyi népszavazás a Fudanról

1/06/2022 21:12

| Szerző: Klubrádió

Miután visszadobta az országos népszavazási kezdeményezést a Budapestre tervezett kínai Fudan Egyetemről két hete az Alkotmánybíróság, elkezdték szervezni a helyi referendumot – mondta Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere az ATV-nek.

Baranyi szerint most már csak ferencvárosi és fővárosi helyi népszavazásra van lehetőség. A polgármester elmondása szerint adott esetben nemcsak a Fudanról, hanem más fontos budapesti ügyekről is megkérdezhetik az embereket.

Tüntetés a Fudan Egyetem ellen
 
Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a IX. kerület polgármestere beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

A népszavazások időpontjáról azt mondta, akár egy időben, akár külön-külön, de a legoptimistább számítások szerint kora ősszel, ősz közepén meg lehet tartani a népszavazást.

Arról is beszélt a ferencvárosi polgármester, hogy furcsa, hogy Orbán Viktor megígérte, mégsem lett országos népszavazás a Fudan Egyetemről, most pedig Csák János kulturális és innovációs miniszter beszél arról, hogy szívesen látná a Fudant Budapesten.

(forrás: hvg.hu, kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)