„Klubrádió
A lényeg

Baranyi arról, hogy Vágvölgyi nem kerül vissza a kerületi lap élére: A sajtó szabadsága Ferencvárosban is elesett

22/06/2022 16:53

| Szerző: Klubrádió

Ferencváros közgyűlése szerdán döntött a helyi lap sorsáról, ahonnan korábban kirúgták a főszerkesztő Vágvölgyi B. Andrást. Vágvölgyi azonban nem került vissza a laphoz, az ügyvezető pedig Kálmán Olga férje (Hoffmann György adásrendező) lett. Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester hozzátette: "a sajtó szabadsága Ferencvárosban is elesett".

"Vágvölgyi B. András nem kerül vissza a főszerkesztői pozícióba és az újságíró szakma helyett politikusok fognak dönteni a következő főszerkesztő személyéről" – erről írt a Facebookon szerda délután Baranyi Krisztina.

A polgármester azután posztolt, hogy Ferencváros közgyűlése szerdán döntött a helyi lap sorsáról, ahonnan korábban kirúgták a főszerkesztő Vágvölgyi B. Andrást – írja a hvg.hu.

Baranyi a történtek után arról írt a Facebookon, hogy „a helyi szabad sajtó eltiprását nem fogom szó nélkül hagyni”, majd közölte: előterjeszti a főszerkesztőt komolytalan indokkal és munkajogilag aggályos módon elbocsátó cégvezető felmentését. Baranyi – írta akkor – azért mentette volna fel a médiacég igazgatóját, Hagymási Zoltánt, mert „ez polgármesterként egyrészt kötelességem, másrészt a főszerkesztő visszahelyezésének egyetlen jogszerű módja”.

Vágvölgyi azonban – derül ki a polgármester mostani posztjából – nem került vissza a laphoz, az ügyvezető pedig Kálmán Olga férje (Hoffmann György adásrendező) lett. Baranyi Krisztina hozzátette: "a sajtó szabadsága Ferencvárosban is elesett".

Korábban Baaranyi a Klubrádiónak is azt mondta, hogy a főszerkesztőt komolytalan indokkal és munkajogilag aggályos módon menesztették.

A 9 nevű szerkesztőség pedig azt ígérte, ha nem sikerül elérni, hogy a néhány hete kirúgott Vágvölgyi B. András visszakerüljön a lap élére, együttesen elhagyják a lapot.