„Klubrádió
A lényeg

Balkányi: Ez így kevés és megkésett

18/11/2021 20:48

| Szerző: Klubrádió

Szombattól kötelező lesz a maszkviselés zárt térben. Az 500-nál több résztvevős rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni. Kevésnek és megkésettnek tartja Balkányi László orvos, tudásmenedzser a most meghozott intézkedéseket.

2021. november 18. A lényeg / részlet, Balkányi László (21.11.18.)
00:25
00:00

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette csütörtökön, hogy szombattól a kormány kötelezővé teszi a maszkviselést zárt térben. Ez alól kivételt az irodák és a sporthelyszínek jelentenek. A tömegrendezvényeket azért nem tiltották be - ezt az Orvosi Kamara javasolta - mert az 500-nál több résztvevős rendezvényekre eleve csak oltottak mehetnek be.

Balkányi László orvos, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ korábbi tudásmenedzsere a Klubrádiónak elmondta, nem tudja, hogy jutottak el ehhez az 500-as létszámhoz a kormánynál. Szerinte mindenhol, ahol sok ember összejön (lehet ez akár 10-20 ember), ugyanaz a helyzet, egyikük nyugodtan lehet tünetmentes fertőzött. Úgy fogalmazott: nem hozna létszámkorlátot, hanem minden olyan rendezvényre, amely több emberrel részvételével zajlik, oltási igazolványt követelne meg. Úgy látja: kevés és késői az, amit csütörtökön bejelentett Gulyás Gergely miniszter.