„Támogassa

Balhé a DK rendezvényén, gázpisztolyt rántott egy ellentüntető

4/06/2021 20:22

| Szerző: Klubrádió

Három, arcát eltakaró férfi zavarta meg Dobrev Klára kampányrendezvényét Egerben: az őszödi beszédre emlékeztető táblákkal jöttek és azt játszották be hangszórón. Mikor valaki „belerúgott vagy bele akart rúgni” a hangszóróba, az egyik maszkos férfi előrántott egy gázpisztolyt. A rendőrök elfogták a fegyverest és két társát is, bevitték őket a kapitányságra – számolt be az egriugyek.hu.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltjének egri kampányrendezvényén megjelent három, arcát eltakaró férfi EL, KÚR, TUK feliratú táblákkal a nyakukban, majd egy hangszórón elkezdték játszani Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét. Az egriugyek.hu cikke szerint a DK-szimpatizánsok és a tüntetők között szóváltás alakult ki, majd miután valaki „belerúgott vagy bele akart rúgni” a hangszóróba, az egyik maszkos férfi előrántott egy pisztolyt – írja az egriugyek.hu.

 
fotó: DK / Facebook
 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a portálnak azt írta, hogy: „a jelenlegi adatok alapján a kialakult vita közben az egyik férfi elővette az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét, azt azonban nem használta. A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhárom férfit előállították az Egri Rendőrkapitányságra, elszámoltatásuk folyamatban van.”

A DK ellen tüntető férfi az Egri ügyek által felvett videóban azt mondta a rendőröknek a fegyverről: "Előkaptam, utána eltettem, semmi nem történt, használva nem volt". 

A DK Facebook-posztja az incidensről:

(forrás: 24.hu)