„Klubrádió
A lényeg

Balázs Péter leköszönt a szolnoki színház éléről, Orbán is búcsúztatta

15/06/2021 16:35

| Szerző: Klubrádió

Elbúcsúztatták Balázs Pétert, a Szolnoki Szigligeti Színházat 2007 óta vezető igazgatót a hétfői évadzáró társulati ülésen. Orbán Viktor közös fotóval emlékezett meg a volt igazgató munkájáról. A kép alá írt tartalom nem felel meg a valóságnak.

Orbán Viktor a Facebookon posztolt fotó alá azt írta, hogy „Balázs Péter pályafutását a színikritikusok, de legfőképp a közönség már díjazta”. Ez nem igaz.

A színházi kritikusokat tömörítő egyetlen hazai szakmai szervezet, a Színházi Kritikusok Céhe kommentálta az eseményt, azt írták: Balázs Péter 2007 és 2021 között igazgatta a Szolnoki Szigligeti Színházat. A Színházi Kritikusok Céhe ez idő alatt nem díjazta sem Balázs Pétert, sem a színház előadásait.

A HVG ehhez teszi hozzá, hogy a Szolnoki Szigligeti Színház működését azelőtt, hogy Balázs Péter átvette volna az igazgatást, több alkalommal, összesen kilencszer kitüntették a színikritikusok: a színház korábban elnyerte a legjobb előadás, a legjobb rendezés, a legjobb férfi és női alakítás, a legjobb díszlet és a legjobb jelmez díját is különböző előadásaival

Balázs Péter volt az első színházigazgató, akit a fideszes többség a szakma javaslatával szemben és a tiltakozása ellenére ültetett igazgatói székbe. 

Tusványos - Orbán Viktor előadása
Tusnádfürdő, 2019. július 27. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) és Balázs Péter színművész, rendező, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója beszélget Orbán Viktor miniszterelnök előadása előtt a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

A Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója július 1-től Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.