„1%
A lényeg

Az új egészségügyi államtitkár szerint a legtöbb esetben Excel-tábla alapján lehet dönteni

27/05/2022 14:50

| Szerző: Klubrádió

Takács Péter államtitkárt megnyugtatja a tudat, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium alá került. Pintér Sándornak erős az érdekérvényesítő képessége. Takács szerint Pintértől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat. Az ügyek 80 százalékát el lehet dönteni Budapestről, excel-táblát nézve.

A Magyar Orvosi Kamara budapesti kongresszusán tartott rövid nyitőelőadást Takács Péter, az újonnan kinevezett egészségügyi államtitkár – írja a 24.hu.

Takács konkrét egészségügyi programot nem hirdetett, annyit azonban elmondott, hogy a főbb csapásirány megmarad az egészségügyben. Az első nagy lépések már megtörténtek az előző ciklusban, most a finomhangolás zajlik – fogalmazott, hozzátéve, most tudják megvizsgálni, mi az, ami kevésbé működik.

Az államtitkárt megnyugtatja a tudat, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium alá került. Azzal, hogy önálló minisztériuma legyen az ágazatnak, nem ért egyet, mert szerinte nem az önálló minisztérium erősíti az egészségügy érdekérvényesítő képességét, hanem a miniszter személye. Márpedig Pintér Sándornak erős az érdekérvényesítő képessége. Takács szerint Pintértől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat.

Az államtitkár azt is kifejtette, hogy az ügyek 80 százalékát el lehet dönteni Budapestről, excel-táblát nézve. Az ügyek 15 százalékhoz azonban ott kell lenni, és tárgyalni kell a klinikai centrumokkal, a megyei kórházakkal, a háziorvosokkal, hogy az, amit az íróasztal mögött kitaláltak, megvalósítható-e a gyakorlatban.