„Köszönjük,

Az ózdi kórházban a tavalyi olasz állapotok uralkodnak

26/03/2021 07:55

| Szerző: Klubrádió

Folyamatos a szakorvoshiány az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban, miközben "harmincasával negyvenesével" érkeznek a betegek az intézmény főigazgatója, Bélteczki János szerint. A háziorvosi praxisok jelentős hányada is üres.

"Azokat a felvételeket képzeljék el az ózdi kórházban, mint amilyenek tavaly Olaszországban készültek. Ezt éljük meg nap mint nap, óriási terhet ró ránk, mind fizikálisan, mind szellemileg" – mondta az Ózdi Városi Televíziónak Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

A hvg.hu összefoglalója szerint a helyi intézményben a szakorvoshiány is folyamatos problémát jelent. Többen nem írták alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, de volt olyan is, aki máshol kapott jobb ajánlatot. Emellett a saját dolgozóikat is nélkülözniük kell a covid miatt.

Koronavírus - A kecskeméti kórház intenzív osztály is felk
 
A kép illusztráció Fotó: Bús Csaba / MTI
 

A riport szerint a háziorvosi rendszerben is komoly problémák vannak, mert a 32 praxis jelentős hányada üres. "Hozzánk jönnek harmincasával, negyvenesével" – mondta Bélteczki. Szerdán negyvenen keresték fel a sürgősségit, 17 embert már haza sem engedtek, szinte mindegyiküknek oxigént kellett adni, többeknek tüdőgyulladása volt.

A főigazgató szerint 150 covidos beteget látnak most el, ezen felül 17-en vannak most intenzív osztályon lélegeztetőgépen.