„Klubrádió
A lényeg

Az oroszok tengeralattjárót is bevetettek Ukrajna ellen

1/05/2022 10:24

| Szerző: Klubrádió

Az orosz hadsereg tengeralattjárót használ a Fekete-tengeren, hogy rakétatámadásokat indítson Ukrajna ellen.

Az orosz-ukrán háború elmúlt napjának legfontosabb történéseit szedte pontokba a 24.hu:

– Mariupol polgármestere szerint az oroszok kétszer annyi lakost öltek meg, mint a német nácik a második világháborúban.

Ukrajnai háború
Irpiny, 2022. április 30. Az orosz támadásokban lerombolt lakóházak a Kijev közelében fekvő Irpinyben 2022. április 30-án. MTI/AP/Emilio Morenatti
 
 

Oroszország videót tett közzé, amelyen látható, hogy a hadsereg tengeralattjárót használ a Fekete-tengeren, hogy rakétatámadásokat indítson Ukrajna ellen, megerősítve ezzel a korábbi ukrán katonai állításokat.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy az ukrán hadsereg már több mint 1000 orosz tankot, közel 200 orosz repülőgépet és csaknem 2500 páncélozott harcjárművet semmisített meg.
– Az ukrán elnök szerint már 23 ezer orosz katona esett el a harcok során.
Ukrajnában az elfoglalt települések 69 százalékának ismét "teljes értékű önkormányzata” van – jelentette be az ukrán elnök, hozzátéve, hogy a felszabadult települések 93 százalékán már megkezdődött a humanitárius hivatalok munkája.
– Titokban Kijevbe látogatott az amerikai házelnök.
– Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap a közrádióban arról beszélt, hogy a legfontosabb, hogy az Európai Unió vonja vissza korábbi döntéseit, ne fogadjon el olyan szankciót, amely lehetetlenné teszi az orosz kőolaj és földgáz importját. Ellenkező esetben Magyarországnak lényegesen drágábban kellene beszereznie ezeket a nyersanyagokat, amelyek nélkül a rezsicsökkentés, a fűtés és a gazdaság működése sem biztosítható.