„Klubrádió
A lényeg

Az önkormányzat ígéri, megteszik a szükséges lépéseket, hogy visszavonják egy gyerekmolesztáló pap díját

21/03/2024 14:47

| Szerző: Klubrádió

Pető Attila volt az első áldozat, aki névvel-arccal elmondta, hogy gyerekként egy pap molesztálta. Az illető pap évekkel Pető első bejelentése után, de az ügy nyilvánosságra kerülése előtt, 2012-ben kapott Gyermekekért díjat a II. kerületi önkormányzattól.

Pető Attila volt az első áldozat, aki névvel-arccal elmondta, hogy gyerekként egy pap molesztálta; a történetét évek óta követi a 444.

Miután botrány lett abból, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját az első feljelentések után is kitüntette a kormány és a kormánypárti vezetésű főváros, Pető Facebook-posztjában azt vetette fel, hogy az őt zaklató pap díját is vissza lehetne vonni – ismerteti a portál.

Az illető pap sok évvel Pető első bejelentése után, de az ügy nyilvánosságra kerülése előtt, 2012-ben kapott Gyermekekért díjat a II. kerületi önkormányzattól.

Mint írják, az atya ezt a díjat fel is használta tekintélye megalapozására, az általa gyerekeknek szervezett táborok népszerűsítésére. De felhasználta például Kövér László nevét is, aki az általa szervezett „Remény kis emberei” fesztivál fővédnöke volt.

„Ezen díjat visszavonták már?” – kérdezte Pető a posztjában, amelyet mások mellett a mára már ellenzéki vezetésű önkormányzat élén álló polgármesternek címzett.

„A szükséges lépéseket megtesszük, ezek előkészítését megkezdtük” – kommentelte a poszt alá Őrsi Gergely polgármester.

A 444 felhívta Őrsit az ügyben, a polgármester időt kért, amíg átnézik az ügyet, és amíg találkozik Petővel, akinek megköszönte a jelzést.