„Támogassa
A lényeg

Az MCC szerint ők semmit nem fizettek Tucker Carlsonnak

31/08/2023 17:30

| Szerző: Klubrádió

"Ahogy 2021-ben, úgy az idei rendezvényen sem fizetett az MCC előadói, fellépői díjat Tucker Carlson úrnak, útiköltséget sem térített" – válaszolta a Magyar Narancs kérdésére a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Az amerikai jobboldali megmondóember augusztus 22-én lépett fel az MCC Feszten a budai Millenáris Parkban. Beszédében egyes kormányközeli megmondóemberektől megszokott stílusban leférgezte David Pressman nagykövetet, aki szerinte a "genderlobbit" képviseli az amerikai emberek helyett.

A helyzet azért is izgalmasabb mint a 2021-es, mert azt még azzal magyarázták, hogy Carlsonnak a munkahelye, a Fox TV fizette ki az utazást, és ha már itt volt, akkor haknizott egyet az MCC rendezvényén, de azóta Carlsont már kirúgták onnan, jelenlegi adása pedig azon a Twitter-utód X-en megy, ahol hivatalosan egy fillért sem keres produkciójával.

Az AAE Speakers nevű oldal szerint 100-200 ezer dollárt kérhet el Carlson egy élő fellépésért. A Magyar Narancs szerint 2021-ben még 70 ezer dollár volt az ára egy budapestihez hasonló hakninak.

Carlson egyébként idén sem szalasztotta el az Orbán-interjú lehetőségét. Ezt kedden tette közzé a közösségi oldalán, itt írtunk róla bővebben.