„A

Az igazságügyi miniszter és a Szent János Kórház főigazgatója is koronavírusos

21/10/2020 06:00

| Szerző: Klubrádió

Varga Judit, igazságügyi miniszter és Takáts Péter, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatójának kedden elvégzett tesztje is pozitív lett. Mindketten házi karanténba vonultak.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán a kedd esti órákban közzétett posztja szerint az aznap elvégzett koronavírus-tesztje pozitív lett. A politikus állítása szerint enyhe légúti tünetei vannak. Családjával együtt házi karanténba vonult, munkáját online végzi.

Dr. Takács Pétert kedd reggel tesztelték, a pozitív eredményről a kora esti órákban értesült – tudatta a kórház a Facebook-oldalán. A poszt szerint a főigazgatónak nincs szoros kontaktja, tünet- és panaszmentes. Munkaköri feladatait otthon látja el.

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd is koronavírusos lett – ezt a fideszes politikus is Facebook-oldalán jelentette be. Közölte: igazoltan pozitív lett a tesztje és tünetei is vannak. „Amit tudtam, megtettem, hogy megelőzzem a fertőzést, de mégis megkaptam” – tette hozzá. A 444 szerint ennek ellentmond, hogy Borbély október 3-án maszk és távolságtartás nélkül vett részt a Csepeli Horgász Egyesület választmánya által megrendezett támogatói napon a Hollandi úton. 

Címlapfotó: MTI