„Klubrádió
A lényeg

Az év sportológálája: dicséret Orbánnak, taps Mészárosnak, díj Kubatovnak

10/01/2023 07:32

Milák Kristófot választották a magyar sportújságírók 2022 férfi sportolójának. Az év női sportolója Kozák Luca gátfutó lett. A 23 éves olimpiai bajnok Milák Kristóf két világbajnoki címet szerzett a hazai rendezésű világbajnokságon, miközben a saját világrekordját is megdöntötte 200 méter pillangón. Háromszoros világbajnok, hatszoros Európa-bajnok versenyző, világcsúcstartó.

M4 Sport - Év sportolója gála az Operaházban
 
M4 Sport - Év sportolója gála az Operaházban
 
Budapest, 2023. január 9. Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke beszédet mond az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én. MTI/Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor
 

 

Az Operaházban tartott díjátadó gálára elmentek a kormánypárti politikusok is, Novák Katalin államfő, néhány kormánytag, és a 444 tudósítása szerint az elismerésekből nekik is jutott: "külön tapsot kapott a Puskás Akadémia elnöke, Mészáros Lőrinc". A Fidesz pártigazgatója, az FTC elnöke, Kubatov Gábor pedig díjat egy futballista góljának köszönhetően vehetett át díjat. És persze dicséretet kapott Orbán Viktor miniszterelnök, akit Fabio Capello olasz edző és az est sztárvendége méltatott, és akivel napközben Orbán találkozott is. Capello adta át az év edzőjének járó díjat Marco Rossinak, a futballválogatott kapitányának.