„Klubrádió
A lényeg

Az Eucharisztikus Kongresszus miatt két napra leáll az ellátás Honvédkórház központi telephelyén

9/08/2021 17:07

| Szerző: Klubrádió

A szentmisét a Hősök terén tartják. Az így kieső bizonyos ellátásokat más kórházak vesznek át.

Az Eucharisztikus Kongresszus egészségügyi biztosítása miatt áll le a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelye – közölte a hvg.hu kérédsére a Honvédelmi Minisztérium. Azt írták, Magyarország szeptemberben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus házigazdája, a rendezvényre több tízezer vendég részvétele várható.

"A tömegrendezvénnyel összefüggő előkészületek részeként, a biztonságos betegellátás érdekében szeptember 11-13. zárónapokra, amikor a Kossuth téren és a Hősök terén nagy létszámú szentmise várható, az NNK a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelyét jelölte ki a rendezvény egészségügyi biztosítására, ez idő alatt más kórházak vesznek át bizonyos ellátásokat" – írta a tárca.

Kunetz Zsombor hétfőn közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatára hivatkozva, hogy szeptember 11-től szeptember 13-ig teljesen leáll a Honvédkórház központi telephelye. Az egészségügyi elemző már akkor azt sejtette, hogy az intézmény a kongresszus miatt nem tud betegeket fogadni az időszakban.