„Klubrádió
A lényeg

Az energiaválság miatt ülésezik a kormánykabinet

13/07/2022 10:17

| Szerző: Klubrádió

A kormány szerint az orosz-ukrán háború miatt az őszi-tli időszakban nem lesz elegendő gáz az EU országaiban.  

"A háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák Magyarországra is kihatnak, ezért Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggelre a Karmelita kolostorba összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek" – mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kabinetülésre a kormány álláspontja szerint azért volt szükség, mert "energia-veszélyhelyzet van Európában, az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban".

A Telex összefoglalója szerint részt vesz az ülésen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Bordás Gábor közigazgatási államtitkár és Rogán Antal kabinetminiszter is.

Orbán Viktor: energia-veszélyhelyzet van Európában - a korm?
 
 A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) beszél a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án, ahová a háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák miatt, amelyek Magyarországra is kihatnak, összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek. Balról Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos (b2), jobbról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j3), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2), Palkovics László technológiai és ipari miniszter (j) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j4). A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.
 Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI