„Klubrádió
A lényeg

Az egykori Hír Tv-s és HVG-s D. Bányász Gergő lesz Navracsics sajtófőnöke

27/05/2022 13:28

| Szerző: Klubrádió

A korábban a Hír Tv-nél és a HVG-nél is dolgozó D. Bányász Gergő lett Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter sajtófőnöke – értesült a hvg.hu. A portál értesülését megerősítette az érintett.

D. Bányász korábban a HírTV-nél és a köztelevíziónál is dolgozott, emellett kétszer választották meg az év parlamenti tudósítójának. Szerkesztői és műsorvezetői tapasztalatokkal is rendelkezik. D. Bányász Gergő korábban a hvg.hu itthon rovatát is vezette – olvasható a hvg.hu-n.

A 24.hu hozzáteszi, hogy D. Bányász Gergő pályája elején a Népszavánál, majd a TV2-nél is dolgozott, 2006 és 2015 között a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője volt, a 2015-ös G-nap után a Hír Tv belpolitikai főszerkesztője volt 2018-ig. Ezt követően vezette a hvg.hu belpolitikai rovatát, majd az InfoRádiónál lett felelős szerkesztő.

Az újságíró 2018-ban nagyon önkritikusan írt közmédiás munkájáról, a hvg.hu-n megjelent véleménycikkben a többi között így fogalmazott:

„Öt év alatt annyi bűnt követtem el a szakmámmal, amennyire már nincs magyarázat. Nem is keresek! Már csak annak a módját szeretném megtalálni, hogyan lehet, hogyan tudom ezt a bűnt jóvá tenni? Hogyan lehet bocsánatot kérni, lehet-e egyáltalán ezért a médiamészárlásért bocsánatot kapni? Médiaháborús bűnös lettem – nem én adtam ki a tűzparancsot, nem én vezényeltem a sortüzeket, de ott volt a kezem lenyomata a puskatuson. Szégyen, amit csináltam!”

Navracsics Tibor 2014 után tér vissza a kormányba, addig közigazgatási és igazságügyi, valamint külügyminiszter is volt, majd 2014-től 2019-ig az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosaként dolgozott.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)