„Támogassa
A lényeg

Az árbevétel nőtt, a nyereség várhatóan csökken Garancsi cégénél

11/08/2022 13:55

| Szerző: Klubrádió

Az alapanyagok drágulása az első fél évben tervezettnél nagyobb bevétel mellett is gyengébb nyereségre számít a Market Építő Zrt.

A Garancsi István köreihez tartozó Market Építő Zrt. árbevétele az első félévben 5 százalékkal meghaladta a az üzleti tervben kitűzött célt, és elérte a 139,759 milliárd forintot, a magasépítéssel foglalkozó társaság adózott eredménye pedig 17,252 milliárd forint volt az év első hat hónapjában – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A vállalat állítása swzerint Market Építő Zrt.-nek az első fél évben sikerült kezelni az ukrajnai konfliktus hatásait. Új beszerzési források felkutatásával és helyettesítő termékek alkalmazásával vészelte át az alapanyaghiányt – írja az MTI.

A rendelésállománynak megfelelően 2022-ben 5 százalék körüli árbevétel-növekedést várnak a 2021-ben elért 289,020 milliárd forint után. Az alapanyagárak növekedése miatt ugyanakkor gyengébb eredményhányadot várnak a tavaly elért 36,539 milliárd forint adózott eredményhez viszonyítva.