„Klubrádió
A lényeg

Az akkreditáció megteremtői már nincsenek az SZFE-n

23/08/2021 16:39

| Szerző: Klubrádió

Enyedi Ildikó filmrendező szerint az SZFE jelenlegi vezetésének el kéne ismernie, hogy a FreeSZFE Egyesületben dolgozó tanárok tették azzá a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, ami ma.

Miután negyven hallgató felbontotta hallgatói jogviszonyát a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, az új vezetőség közleményében úgy fogalmazott, hogy "egy önképző egyesület felelőtlenül, egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti az SZFE diákjait. Ezzel megfosztja őket egy minden elemében megújuló, immár kiemelkedő oktatástechnikai hátteret nyújtó, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény, az SZFE képzési lehetőségeitől".

Enyedi Ildikó filmrendező, ugyancsak közleményben reagált, amely szerint az SZFE jelenlegi vezetésének el kéne ismernie, hogy a FreeSZFE Egyesületben dolgozó tanárok tették azzá a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, ami ma – írja a 444.

"Mióta nyilvános lett, hogy a 2019 es filmes évfolyamok is az eredeti curriculum mentén és az eredeti tanáraikkal szeretnék folytatni tanulmányaikat, (…) azóta várok a megszólalóktól egy mondatot, hogy mondják már ki, de mivel senki nem mondja, ezért nem tudom megállni, és ideírom én: amikor az új SZFE vezetői lekicsinylően úgy fogalmaznak, hogy a diákok egy önképzőköri egyesületet választottak az általuk kínált komoly, elismert, akkreditált, diplomát adó képzés helyett, akkor nem említik, hogy, akik ezeket az akkreditációkat megteremtették (egy szak akkreditálása több éves kemény csapatmunka eredménye) jelenleg nem az új SZFE-n tanítanak. Hanem a FreeSZFE nevű önképzőköri egyesületben" – Enyedi posztját Ascher Tamás rendező tette közzé.