„Klubrádió

Adományozók mentik meg az Igazgyöngy Alapítványt

3/09/2020 12:12

| Szerző: Klubrádió

Tovább tud működni a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásával foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány, miután adományozók pótolták a szervezettől elvont kormányzati támogatást. 

Sikerült összegyűjtenie az Igazgyöngy Alapítványnak a művészeti iskolájuk működtetéséhez szükséges pénzt, miután a kormány elvonta tőlük a támogatások felét.

A Hajdú-Bihar megyei alapítvány létrehozója, L. Ritók Nóra kedden beszélt a 444.hu-nak arról, hogy csak akkor tudják átvészelni a tanévet, ha összegyűlik elég adomány, de akkor még csak 2,6 milliónál tartottak, csütörtökre viszont összegyűlt a 8,5 millió forint.

Nem az Igazgyöngy Alapítvány az egyetlen, hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó szervezet, amely nehéz helyzetbe került az elvonások után. Az Igazgyöngy Alapítványtól a támogatás 50 százalékát, 8,5 millió forintot vont el ettől a tanévtől az állam, a Magyar Evangéliumi Testvérközösségtől (MET) szintén a támogatások felét, ami 47,5 millió, az Ámbédkar Iskola pedig idén a teljes eddigi támogatástól, 30 millió forinttól esik el.

Az Igazgyöngy megmeneküléséről L. Ritók Nóra a Facebookon írt "meghatottan, hálásan, és még mindig háborgó igazságérzettel":