„1%
A lényeg

Az A csoportos világbajnokság megrendezésére nem ad állami garanciát a magyar kormány

24/05/2022 11:06

| Szerző: Klubrádió

A magyar–szlovén közös pályázat a 2023-as A csoportos világbajnokság megrendezésére nem kapja meg a szükséges állami garanciát, így – amennyiben a nemzetközi szövetség (IIHF) ragaszkodik ehhez a feltételhez – a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) kénytelen elállni a kandidálástól – írja a szövetség.

"Rengeteg munkát végeztünk az elmúlt hetekben, hogy sporttörténelmet írjunk, és minden idők legnagyobb és legrangosabb hazai jégkorongos eseményét rendezzük meg. A visszajelzések alapján napról napra javultak az esélyei a szlovénokkal közös pályázatnak. Rendkívül sajnáljuk ezért, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt nem tudtuk a kormányt meggyőzni arról, hogy milyen előnyökkel járna Magyarország számára a jégkorongsport csúcseseményének a hazai megrendezése” – mondta a döntésről hétfőn este Sipos Levente, az MJSZ főtitkára.

A jövő évi tornának Szentpétervár adott volna otthont, de az ukrajnai háború miatt az IIHF elvette a rendezés jogát Oroszországtól.

A magyar és a szlovén szövetség mellett a finnek és a lettek adták be pályázatukat a 2023-as eseményre. A budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lett volna a két helyszín, a két csarnok összesen 28 ezer férőhellyel rendelkezik.

A nemzetközi szövetség várhatóan pénteken dönt Tamperében, a jelenleg zajló vb fő helyszínén.