„Támogassa
A lényeg

Autóútra zuhant egy repülő Malajziában, legalább tíz halott

17/08/2023 17:07

| Szerző: Klubrádió

Legalább 10 ember meghalt, miután egy chartergép csütörtökön Kuala Lumpurtól északra egy gyorsforgalmi útra zuhant.

A gép, amelyen hat utas és a személyzet két tagja volt, a Langkawi nemzetközi repülőtérről indult és a Sultan Abdul Aziz Shah repülőtérre tartott – közölte a malajziai polgári légiközlekedési hatóság közleményében.

"A repülőgép először 14 óra 47 perckor [helyi idő szerint (ET 2 óra 47 perc)] lépett kapcsolatba a Subang légiforgalmi irányítótoronnyal, és a leszállási engedélyt 14 óra 48 perckor adták meg" – olvasható a közleményben. Helyi idő szerint 14 óra 51 perckor "az irányítótorony füstöt észlelt a baleset helyszínéről, de a repülőgép nem adott le segélykérő hívást" – tette hozzá a közlemény.

A repülőgép egy autónak és egy motorkerékpárnak csapódott, amelyeken egy-egy személy utazott - jelentette egy állami lap Hussein Omar Khan selangori rendőrfőnökre hivatkozva.

"Senki sem élte túl a balesetet" – mondta Anthony Loke közlekedési miniszter egy sajtótájékoztatón. "Az áldozatokat az úton is még azonosítani kell, időben tájékoztatást adunk. Törvényszéki megerősítésre van szükség." (forrás: CNN)