„Klubrádió
A lényeg

Ausztriában hetente háromszor tesztelik a diákokat és tanárokat

26/08/2021 09:37

| Szerző: Klubrádió

A tanárokat és diákokat hetente háromszor fogják kötelezően tesztelni koronavírusra Ausztriában az új tanév első három hetében, akkor is, ha be vannak oltva. Az iskolák Ausztria keleti felén szeptember 6-án nyitnak, az ország többi részében egy héttel később. 

Az iskolákban már tavaly bevezették az antigén gyorsteszteket, most azonban a kötelező heti három szűrővizsgálatból az egyiket PCR-teszttel fogják elvégezni – írja a 444.hu.

Ausztria IskolaBrunn am Gebirge, 2020. május 18. Tanulók érkeznek egy általános iskolába az alsó-ausztriai Brunn am Gebirgében 2020. május 18-án. Az alsóbb osztályok tanulói, így az általános iskolások, a középiskolák alsóbb osztályaiban tanulók, valamint a speciális iskolák diákjai is intézményi keretek között folytatják a tanulást hétfőtől Ausztriában a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések enyhítésével. MTI/EPA/Christian Bruna
 

Heinz Fassmann osztrák oktatási miniszter szerint a háromhetes kezdeti fázist követően a járványügyi intézkedéseket a regionális fertőzöttségi mutatókhoz fogják igazítani. Azt mondta, a szűrővizsgálatok addig fognak önkéntes alapon működni, amíg egy hét alatt a százezer főre jutó fertőzöttek száma száz alatt marad. Ha a százezer főre jutó fertőzöttségi mutató 100 és 199 lesz, akkor kötelező lesz a kültéri maszkviselés, és heti három teszt azok számára, akiket nem oltottak be. Ennél magasabb értékek esetén a felsősöknek a tantermekben is maszkot kell majd viselni.