„Köszönjük,
A lényeg

Ausztrália 70 millió dollár értékű fegyvert és lőszert ajánlott fel Ukrajnának

1/03/2022 09:45

| Szerző: Klubrádió

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök kedden beszélt arról, hogy Oroszországot diplomáciailag el kell szigetelni, és meg kell fontolni, hogy kizárják az országot a G20-as együttműködésből. 

Kedden született meg az az ausztrál kormányzati megállapodás arról, hogy 70 millió dollár értékben adnak harci eszközöket az ukránoknak, többek között rakétákat is, ugyanakkor Scott Morrison ausztrál miniszterelnök nem javasolja az ausztrál állampolgároknak, hogy Ukrajnába utazzanak harcolni, az ugyanis szerinte egy öngyilkos misszióval érhet fel – írja a 444.hu.

A miniszterelnök elmondta, hogy Ausztrália nem tart az orosz megtorlástól, például kibertámadások formájában, mert országuk kiáll a zaklatókkal szemben, és kiállnak a liberális-demokratikus értékeik mellett.

Morrison elmondta azt is, hogy Ausztrália a legjelentősebb árat akarja megfizettetni Oroszországgal, ami csak lehetséges, hogy ez világos jelzés legyen mindenkinek, aki hasonló törvénytelen agresszióra és erőszakra készül más nemzetek ellen.