„Klubrádió
A lényeg

Aranyéremért birkózhat kedden Lőrincz Tamás

2/08/2021 13:49

| Szerző: Klubrádió

Aranyéremért birkózhat kedden a kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Tamás. A 34 éves, olimpiai ezüstérmes, világbajnok és négyszeres Európa-bajnok magyar birkózó ellenfele a kirgiz Mahmudov lesz Tokióban. Csodaszámba menő módon továbbjutott a magyar női kézilabda-válogatott a nyolc közé.

Aranyéremért birkózhat kedden a kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Tamás. Az első helyen kiemelt magyar első ellenfele nem jelent meg a mérlegelésen. A világ- és négyszeres Európa-bajnok ezután a 3-1-re verte a japán Jakubut. Az elődöntőben Lőrincz szoros mérkőzésen 6-5-re legyőzte iráni Geraeit, ezzel bejutott a döntőbe. A magyar világklasszis kilenc éve Londonban is döntős volt, akkor ezüstérmet nyert. Most Tokióban a kirgiz Mahmudov lesz Lőrincz ellenfele. Eljuthat még a éremig Szőke Alex is a 97 kg-ban. A fiatal magyar cseh ellenfelének legyőzése után alulmaradt a súlycsoport egyik nagy esélyese, az orosz Jevlojev ellen. Ám mivel utána az orosz bekerült a döntőbe, Szőke a vigaszágon folytathatja.

Tokió 2020 – Birkózás - Lőrincz Tamás London után ismét
 
Sike András szövetségi kapitány legyezi Lőrincz Tamást az iráni Mohammedali Geraei elleni mérkőzés szünetében a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében a tokiói nyári olimpián 2021. augusztus 2-án. Lőrincz Tamás győzött és bejutott a döntőbe. Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Csodaszámba menő módon jutott tovább a magyar női kézilabda-válogatott a nyolc közé. Elek Gábor együttese három vereséggel kezdte az olimpiát, amelyek között csúnya kudarcok is voltak, a csapat azonban nem adta fel, és a spanyolok legyőzése után 26-23-ra legyőzte Svédországot is. A továbbjutáshoz az is kellett, hogy a franciák legyőzzék Brazíliát, az oroszok pedig Spanyolországot, és hétfőn délelőtt mindkettő megtörtént. A négy közé jutásért Norvégia lesz a mieink ellenfele. Erről bővebben itt írtunk.

Tokió 2020 – Női kézilabda - Magyarország-Svédország
 
A győztes magyar női kézilabda-válogatott tagjai, Kisfaludy Anett (j), Háfra Noémi (j2), Lukács Viktória (j3) és Bordás Réka (j), valamint Klujber Katrin (b) a tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország – Svédország mérkőzés után 2021. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 
 

(Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás)