„Klubrádió
A lényeg

Női kézilabda: Összejött a továbbjutás

2/08/2021 10:48

| Szerző: Klubrádió

A magyar női kézilabda-válogatott a csoportmérkőzéseken három vereség (franciák, brazilok és oroszok) után 29-25-re megverte a spanyolokat, az utolsó fordulóra pedig a négy forduló után a csoportot vezető svédekkel játszottunk. Mivel az oroszok szintén megverték a spanyolokat, a franciák pedig a brazilokat, így nemzeti válogatottunk a saját kezébe vette a döntést. A recept annyi volt, hogy le kell győzni a már továbbjutott svédeket, és akkor a negyedik helyen megvan a továbbjutás. Összejött.

A magyarok jól kezdtek, a félidő közepén már 8-5-re vezettek, később 10-6-nál már 4 góllal is mentünk, köszönetően a kiváló magyar kapusteljesítménynek, Bíró hatalmasakat védett. A félidő végére azonban feljöttek a svédek és a 28. Percben egy hetes után át is vették a vezetést, 14-15-re. A szünetre sikerült egalizálni az eredményt.

A második félidőben ismét jól kezdett válogatottunk egy 6-0-ás sorozattal, a 41. percben már 21-15-re mentek Tomoriék, 12 perc után tört meg a svéd gólcsend, és 3 gólra is felzárkóztak. A félidő derekára mindkét csapat sok-sok hibával játszott, 23-20- után egyik csapat sem tudott hosszú percekig betalálni. A magyar átlövő Tomori Zsuzsannát ráadásul kiállították a 19. percben. Az utolsó öt percre tartotta a 3-4 gólos előnyét a magyar csapat, a svédek időt is kértek, de nemtudták megfordítani a mérkőzést, melynek végére mindkét csapat rengeteg labdát eladott. A magyarok bírták jobban a végjátékot, és megtartották az előnyüket, a végén egy kapusbravúrral 26-23-ra hoztuk a mérkőzést.

Ez azt jelenti, hogy az utolsó két mérkőzésünkön szerzett két győzelemmel pontban megelőztük a brazilokat, az egymás elleni eredmény miatt pedig a spanyolokat is. A csoportmérkőzések végére feltámadt válogatott így a negyeddöntőbe jutott, ahol az A csoport győztese, a norvégok várnak rá szerdán, akik 2019-ben világbajnoki 4. helyezést szereztek.

Elek Gábor szövetségi kapitány szerint a legfontosabb, hogy győztünk, kiemelte Bíró Blanka kapus teljesítményét és a csapat védőmunkáját.