„Klubrádió
A lényeg

Antall József fia szerint csőd, amit a Fidesz csinált

10/01/2022 21:56

| Szerző: Klubrádió

Váratlan helyről kapott kritikát az Orbán-kormány: Antall Péter, Antall József néhai miniszterelnök fia, az Antall József Tudásközpont vezetője a Facebookon azt írta: szerinte fél megnyerni a '22-es választást a jelenleg hatalmon lévő pártszövetség, mert „akkora a csőd amit a Fidesz csinált”. Hozzátette, szerinte 4000 milliárd forintnyi az állami túlköltekezés, az infláció az egekben van, az EU s forrásokat pedig visszatartják. Viszont, mint írta, Orbán Viktor arra számít, hogy ez az egész az ellenzék nyakába szakad, és 2026-ban kétharmaddal térhet vissza.

Antall Péter egyébként egy Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét kritizáló, természetesen nyilvános Hont András-poszt alatt fejtette ki gondolatait. Íme:

 kép: Facebook
 
 

Tehát a néhai miniszterelnök fia szerint Orbán Viktor arra számít, hogy egy esetleges választási vereség után az ellenzékre „borul a bili”, ő pedig legkésőbb 2026-ban ismét kétharmaddal térhet vissza.

A fentiek mellett Antall Péter arról is írt, hogy a Fideszben eluralkodtak a generációs feszültségek, el akarják küldeni nyugdíjba az idősebbeket. „Csak ott nincs kibeszélő show, mint a másik oldalon”. Ha Orbán Viktor egy esetleges választási vereség után vissza akar térni, „minden eszközzel meg fogják akadályozni”, hogy ismért kormányfő legyen.

Nem egyszeri eset volt Antall Pétertől ez a komment, ugyanis többször válaszolt a hitelt pozitívan értékelőknek, például:

„Erdei kisvasút TGV áron!”

vagy

„Hitelből van! Ez volt a Kádár- rendszer!! Ne legyen 56! Jóléti kiadások finanszírozása!”

illetve

„1100 mrd megszoritás kellett a vásztas elött! Pénzszórás hitelből!”.

Ez történt az AJTK körül

Az Antall Péter vezette tudásközpont összességében majd ötmilliárd forintos állami támogatást kapott az Orbán-kormánytól. Ahogy a Direkt36 írta, az AJTK vezetése évente 15-20 külföldi munkautazást bonyolított, és ezeken rendszerint luxushotelekben szálltak meg. Időnként alapítványi pénzből költöttek magánkirándulásokra, magánkórházra, professzionális fényképezőgépekre és márkás bőröndökre is. 

NAV-vizsgálat is indult, majd miután szeptemberben lezárult, Gulyás Gergely miniszter azt mondta: a szervezet gazdálkodása megfelelt a törvényi kritériumoknak, de mivel olyan nem indokolható kifizetéseket is tartalmazott, amelyek „a jó erkölccsel nehezen összeegyeztethetőek”, az állam nem támogatja tovább közpénzből az Antall József Tudásközpontot. A legutóbbi hírek szerint meg is szűnhet a központ.

A Szert Boglárka-ügy

Szert Boglárka jogászt azért bocsátották el az Antall József Tudásközponttól, mert a budapesti olimpia elleni kampány idején kifogásolta, hogy Antall Péter, az alapítvány vezetője az alkalmazottaknak megtiltotta, hogy nyilvánosan fejezzék ki az olimpia szervezésével szembeni véleményüket. A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletben mondta ki 2019-ben, hogy az Antall József Tudásközpont vezetője véleménynyilvánítás elfojtása miatt rúgta ki Szert Boglárkát.

(via Telex)