„1%

Állítsák le a kaszinókat is! – reagált az ellenzék

4/03/2021 13:44

| Szerző: Klubrádió

A csütörtöki kormányinfón bejelentett szigorításokra válaszul az ellenzéki pártok további javaslatokat is tettek. A Demokratikus Koalíció a kaszinók és a templomok bezárását, a Jobbik 80, míg az LMP 100 százalékos bértámogatást kér. 

Csütörtökön újabb szigorításokról döntött a kormány, az iskolákat, óvodákat és boltokat is bezárják. A Telex összegyűjtötte a Gulyás Gergely bejelentésére adott ellenzéki reakciókat. 

Demokratikus Koalíció: Állítsák le a kaszinókat és a templomokat is

„Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentése ismét azt mutatja, a járványügyi intézkedések kapcsán is arra ügyel a kormány, hogy a számukra fontos dolgok azért működjenek, ha minden mást le is kell állítani – közölte a DK. Egy szó nem hangzott el arról, hogy bezárják-e a kaszinókat, szüneteltetik-e a miséket, istentiszteleteket. Mi, európai magyarok követeljük, hogy ahogyan ismét leállították az egész ország életét, állítsák le a kaszinókat és a templomokat is, mert ezek is a fertőzés terjedésének melegágyai, akkor is, ha a fideszesek erről nem akarnak tudomást venni.” (MTI)

Jobbik: Adjanak 80 százalékos bértámogatást

„Orbán visszaélt a hatalommal” – közölte Jakab Péter, a Jobbik elnöke. „Védekezés helyett fontosabb volt neki a Dubaji Világkiállításon való részvétel meg a kézilabda-Eb megrendezése. Ezeket nyilvánította kiemelten fontos közérdeknek, nem az egészségügy rendbetételét. Az épp összeomlóban van. A halottak száma világviszonylatban is nálunk az egyik legmagasabb, márpedig Orbán szerint az emberélet a siker fokmérője. Siker nincs. Helyette van működésképtelenné váló kórház, becsődölő vállalkozás, lakat alá kerülő ország. (…) Követeljük, hogy adjanak azonnali 80 százalékos bértámogatást a bajbajutottaknak, emeljék meg az álláskeresési járadékot, és legfőképp fejezzék be az egészségügyi dolgozók ellehetetlenítését, elüldözését. Nélkülük ugyanis nem lesz győzelem.” (Jakab Péter / Facebook)

LMP: Legyen teljes körű bértámogatás minden szektorban, ahol esett a bevétel

„A csütörtöki kormányinfón bejelentett intézkedések szükségesek és elkerülhetetlenek, mert az emberi élet védelme a legfontosabb. (…) Nem kerülhető meg ugyanakkor a kormány felelőssége, a kormány nem készült fel sem a második sem a harmadik hullámra (…), egy év óta nem épültek ki a tesztkapacitások, nem tették meg a szükséges lépéseket a kontaktkutatás érdekében és kaotikus állapotokat teremtettek az egészségügyben. 100 százalékos táppénzt kell adni a vírus miatt otthon maradni kényszerülőknek. Legyen teljes körű bértámogatás minden szektorban, ahol esett a bevétel. Kapjanak jövedelempótló támogatást az eddig minden támogatásból kimaradt egyéni- és mikrovállalkozók is. Adjanak támogatást vagy haladékot a rezsidíjakhoz, függesszék fel a fix terheket (pl. kamarai tagdíj). A bértámogatás akkor is járjon, ha valaki ideiglenesen más szektorban talál alkalmi munkát. Az álláskeresési járadékot meg kell emelni, és járjon 9 hónapig. Legyen újranyitási támogatás azoknak, akik sokáig bevétel nélkül maradtak.” (LMP / Facebook)