„Klubrádió

Aláírták a szerződést, indulhat a Lánchíd felújítása

2/02/2021 21:38

| Szerző: Klubrádió

Aláírta a közbeszerzés nyertesével a szerződést Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója kedden, mostantól egy érvényes tőmondat számít csak: a Lánchíd megújul – közölte Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

Úgy fogalmazott: a nemzeti örökség védelme „a jól megszokott kicsinyes piszkálódások elhessegetésével együtt” a városvezetés feladatává teszi a Lánchíd felújítását. Megteszik, amit már korábban kellett volna másoknak – jegyezte meg, vélhetően a 2010 és 2019 közötti főpolgármesterre, a fideszes Tarlós Istvánra utalva. Közölte: kedden Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója aláírta a közbeszerzés nyertesével a szerződést, mostantól egy érvényes tőmondat számít csak: a Lánchíd megújul.

Karácsony Gergely hozzáfűzte: a Lánchíd végignézte a magyar történelem sorsfordító eseményeit, olyan korról is mesél, amikor magánvagyonból közvagyon lett és nem fordítva, mint manapság.

A városvezetés a felújítás teljes költségére kötelezettséget vállal, annak ellenére is, hogy a kormánynak „az elmúlt egy év sem volt elég arra, hogy tartsa a szavát”, és a felújításra tavaly februárban megígért 6 milliárd forintot átutalja – emelte ki.

Részletezte: a felújítás során a többi között újjáépítik a meglévő közúti pályalemezt, teljesen elbontják kétoldali hídi gyalogos járdákat, majd újjáépítik azokat, kiszélesítik a hídfőkben lévő gyalogos aluljárókat, átépítik a hídfők lépcsőit, valamint visszaépítik a kőoroszlánokat és a hiányzó műemléki elemeket.

Először, előreláthatóan tavasztól, a gyalogosforgalmat kell korlátozni a hídon a munkák miatt. A teljes lezárás várhatóan a nyáron esedékes – ismételte meg a főpolgármester, hozzátéve: Budapest 150. születésnapjára, 2023-ra lehet kész a felújított Lánchíd.

A Klubrádió Esti gyors című műsorában Borsi Dávid, a BKK szóvivője beszélt a témáról, az interjút itt hallgathatják meg:

2021. február 02. Esti gyors / részlet, Borsi Dávid, a BKK szóvivője (21.02.02.)
05:34
00:00

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)