„Klubrádió
A lényeg

A Blikk szerint a nagykövetség állta Orbán homárvacsorájának cechét, Orbán sajtófőnöke egészen mást állít

5/01/2023 12:01

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó közösen voltak XVI. Benedek pápa temetésén, majd egy kiadósat vacsoráztak a Róma melletti Ostia legfelkapottabb éttermében, a La Bussolában. A homárról és egyéb fogásokról már írtunk, de most arról ír a Blikk, hogy az asztalt a magyar nagykövetség foglalta le Orbánéknak, és a számlát is a diplomáciai képviselet rendezte.

 
Orbán Viktor és Lévai Anikó a magyar gazdasági helyzeten elmélkednek 
 

Az étterem vezetője, Dario Paradisi a Blikknek elmondta, egy népesebb társaságban érkeztek Orbánék, feltehetően a biztonsági őrök és diplomaták kísérték, úgy tízen lehettek, és egy jót akartak enni.

Orbánéknak amúgy nem kell külföldre menniük, ha jót akarnak enni, Mészárosék esküvőjén is annyit ehettek volna és olyan finomat, amit csak akartak.

Frissítés: 

„Azt javaslom, hogy ne üljünk fel a bulvármédiás álhíreknek. Orbán Viktor a magánprogramjain, beleértve természetesen az étkezéseket is, mindig minden számlát ő maga rendez” – írta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex megkeresésére. A lap azután küldött kérdéseket Havasinak, hogy a Blikk csütörtöki számában azt írta: az ebédet, amelyet Orbán és felesége, Lévai Anikó az olasz tengerparton fogyasztott el kedden, a római magyar nagykövetség fizette.