„Támogassa
A lényeg

Áder testvére ne Áderrel üzengessen a pedofilügyben! – követeli a DK

19/03/2024 15:29

| Szerző: Klubrádió

Álljon végre a nyilvánosság elé – biztatják.

Pölöskei Gáborné Áder Annamária ne a testvérével üzengessen, hanem álljon a nyilvánosság elé a pedofilügyben – tudatta közleményben a DK.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, Áder János volt államfő hétfőn közölte az MTI-vel: a testvére, Pölöskei Gáborné Áder Annamária nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt feljelenti Gy. Németh Erzsébetet, a DK országgyűlési képviselőjét. Áder felidézte: Gy. Németh Erzsébet – a DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere – korábban azzal vádolta a húgát, hogy 2011-ben, amikor felvetődött a gyanúja, hogy a bicskei gyermekotthon vezetője pedofil cselekményt követ el, a Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként tudomást szerzett az ügyről, és nem tett semmit. Ez Áderék szerint nem igaz, tehát perre mennek.

 
A bicskei gyermekotthon. Kép: 
Globetrotter19 / WIkimedia Commons
 
 

A DK a többi között erre vár választ Áder testvérétől: miért nem rúgta ki a pedofil igazgatót már 2011-ben, amikor tudomására jutott, hogy gyerekeket zaklat? Miért nem akadályozta meg, hogy ezek a gyerekek még 5 éven át szenvedjenek, sőt egyikük véget vessen a saját életének?