„Klubrádió
A lényeg

Ádám Zoltán a IX. kerületi önkormányzat költségvetésével, gazdálkodásával foglalkozik majd

16/01/2024 18:12

| Szerző: Klubrádió

Az új évtől Ádám Zoltán, a Corvinusról kirúgott egyetemi docens főtanácsadóként segíti Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere munkáját. Ádám Zoltán a Klubrádiónak elmondta: a főtanácsadói pozíciója mellett nem hagy fel az oktatással, továbbra is részt vesz egy menekültek oktatásával foglalkozó programban, ahol önkéntesként közgazdaságot oktat.

2024. január 16. A lényeg - Ádám Zoltán 2024.01.16.
01:06
00:00

Ez alapvetően közpolitikai tanácsadás-jellegű feladat, főtanácsadói minőségben – mondta az egyetemi oktató rádiónknak. Olyan ügyekkel foglalkozik majd, mint az önkormányzat költségvetésével kapcsolatos szakmai tanácsadás, az önkormányzati gazdálkodás különböző kérdései és önkormányzati koncepciók, tervek, programok előkészítése, kidolgozása – részletezte Ádám Zoltán.

Elmondta: vannak az önkormányzatnál dolgozói barátai, akik tudták, hogy vannak "szabad kapacitásai", ezért megkeresték ez ügyben. Valamint volt személyes kapcsolatfelvétel is a polgármesterrel, akitől decemberben elismerő oklevelet kapott az akadémiai szabadság ügyében kifejtett tevékenységéért, mivel a Corvinus Egyetem, ahol dolgozott, a IX. kerületben van.

Ádám Zoltán beszélt arról is: munkaügyi pere ott tart, hogy beadták a keresetet, a bíróság megküldte az egyetemnek, amely azonban kifogásolta a kereset kézbesítését és új kézbesítést kért. Erre most sor került, várják az egyetem válaszát és várják, hogy a bíróság kiírja a perfelvételi tárgyalást.

A főtanácsadói pozíciója mellett nem hagy fel az oktatással, továbbra is részt vesz egy menekültek oktatásával foglalkozó programban, ahol önkéntesként közgazdaságot oktat – tette hozzá.

A Budapesti Corvinus Egyetem október 24-én azonnali hatállyal bocsátotta el Ádám Zoltánt. Ő volt az az oktató, aki ellen múlt év elején etikai vizsgálatokat kezdeményeztek, miután egy befolyásos családból származó hallgatója annak ellenére vizsgázhatott le az egyik tantárgyból, hogy előzőleg nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket. Az első vizsgálatok még neki adtak igazat, végül azonban kirúgták. Elbocsátása után Ádám munkaügyi pert indított, a diákok pedig többször is tüntettek, hogy a docenst vegyék vissza.