„Támogassa
A lényeg

Most a végrehajtóknál tüntetnek Jámborék

6/12/2022 12:09

| Szerző: Klubrádió/pj

A hétfői kaszinó előtti tüntetés után újabb állomásra érkezett a Jámbor András által vezetett Szikra Mozgalom Fizessenek a gazdagok elnevezésű kampánya. Ezúttal a Magyar Bírósági Végrehajtói Karának épületétnél jelentek meg és mutattak rá az igazságtalanságokra és törvénytelenségekre.

A lökdösődésbe és rendőri intézkedésbe torkolló hétfői kaszinóblokád után kedden délelőtt a Végrehajtói Bizottság épületénél demonstrált a Szikra Mozgalom. Először azt a 10 pontos kiáltványukat olvasták fel, mely a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére vonatkozik. Ennek egyik pontja épp a végrehajtásokhoz kapcsolódik, a 4-es pontban azt követelik, hogy „Állítsák le a bajbajutottak végrehajtók általi kifosztását!”.

A szikrások rámutattak arra, hogy míg a végrehajtók gyakran a kiszolgáltatott helyzetbe kerülő emberek kilakoltatásán dolgoznak, addig a végrehajtói kar sokszor törvénytelenül jár el a magyar állam nevében, mely csak asszisztál, ahelyett, hogy az emberek megélhetését segítené. A baloldali mozgalom az mondja, hogy a szánalmasan alacsony munkabér és nyugdíj sápolása zajlik! Eközben Schadl György végrehajtói maffiát hozott létre és Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárral közösen több százmillió forint kenőpénzt nyúlt le. És hiába került egy éve börtönbe, még mindig ő áll a végrehajtói bizottság élén.

A helyszínen rögtönzött kiállítást is készítettek, kilakoltatott emberek történeteiből.