„Klubrádió
A lényeg

Jámborék blokád alá vettek egy kaszinót, majd biztonsági őr lökdöste a képviselőt

5/12/2022 21:32

| Szerző: Klubrádió

A Jámbor András vezette baloldali Szikra Mozgalom demonstrációba kezdett a Las Vegas Casino Tropicana előtt. Aztán a kaszinó biztonsági őrei elég agresszíven lökdösték a tüntetőket, különösen az országgyűlési képviselőt. Jámbor ellen eljárás is indult, arról nem tud, hogy a kidobók ellen indult volna.

A mozgalom aktivistái „Fizessenek a gazdagok!” skandálás mellett a többi között a kaszinók államosítását, az autópálya-koncessziók eltörlését és vagyonadó bevezetését követelték. Jámbor András a Facebook oldalára nemrég kitett egy videót arról, hogyan reagáltak a kaszinó kidobói a demonstrációra.

„Magyarországon már megtanultuk, hogy a válságokban a gazdagok még gazdagabbak, a többiek még szegényebbek lesznek. Ennek kell véget vetni! A válságok korát éljük, erre kell felkészülnünk” – írták, és hozzátették: „Az egymást érő válságokban egyre nagyobb teher hárul a dolgozókra. Mi azt mondjuk, ennek a válságnak ne mi fizessük meg a költségét, hanem azok, akiknek van miből. Fizessenek a gazdagok, éljenek meg az emberek!”

Minden fél órában sárga csekket nyújtanak be a kormánynak, „amelyen a magyar nép követeli a kaszinóban a szűk elit számára megtermelt milliókat”

A békés demonstráció a budapesti kaszinónál aztán egyszer csak dulakodásba torkollott, Jámbor Andrást és a mozgalom tagjait biztonsági őrök elkezdték agresszíven lökdösni. Ez a Szikra Mozgalom videóján is jól látható:

A 444 azt írta, hogy a kidobók a képviselőt kilökdösték a tömegből az utcára, ahol két rendőr közbelépett, mire a biztonságiak visszamentek a többi tüntetőt lökdösni. Jámbor azt nyilatkozta, a rendőrök felvették a vallomását, majd szabálysértési eljárást indítottak Jámbor ellen a gyülekezési jog megsértése miatt. Azt nem tudja, hogy az agresszíven fellépő kidobók ellen indult-e valamilyen eljárás.