„1%
A lényeg

A vécépapírra és a konzervekre is mennyiségi korlátozást vezetett be a Lidl

29/06/2022 18:01

| Szerző: Klubrádió

A Telexnek a Lidl megerősítette, hogy nemcsak a hatósági áras termékekre, hanem az ellátási láncban adódó problémák miatt más árucikkekre is (mint a vécépapír és a papírzsebkendő) mennyiségi korlátozást vezettek be. 

A Telex egy olvasója számolt be arról, hogy négy csomag vécépapírt szeretett volna venni egy Lidl áruházban, de papírhiány miatt egy vásárló csak három papírterméket vehetett egyszerre. 

A portál megkérdezte a Lidlt, hogy milyen termékekre van mennyiségi korlátozás üzleteikben. Ezt válaszolta az üzletlánc:

„Áruházainkban jellemzően az árstoppal érintett árucsoportok esetében vezettünk be mennyiségi korlátozást. Vállalatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy az áruellátás folyamatosan biztosított legyen, ugyanakkor az utóbbi hónapokban az tapasztalható, hogy többszörös az érdeklődés az árstoppal érintetett termékek iránt. Bár sok esetben jelentősen nagyobb mennyiségű termék rendelkezésre állásáról gondoskodunk a megnövekedett kereslet okán van, hogy ez is kevésnek bizonyul.

Ezenfelül az ellátási láncban adódó problémák miatt egyes papírtermékekre (pl.: WC-papír, papír zsebkendő), valamint néhány konzervre (pl. őszibarack, csemegeuborka) vezettünk be mennyiségi korlátozást annak érdekében, hogy vásárlóinkat folyamatosan ki tudjuk szolgálni.”