„Klubrádió
A lényeg

A választások után is folytatódhatnak a tanárok akciói

22/03/2022 08:15

| Szerző: Klubrádió

Akár a választás után is folytatják a tiltakozást a pedagógusok, ha az új kormány sem tesz azonnali lépéseket.

Amennyiben az új kormány, legyen bármilyen összetételű, az április 3-ai parlamenti választás után sem tesz azonnali lépéseket a pedagógus szakszervezetek munkateher- és bérköveteléseivel kapcsolatban, az érdekképviseletek újabb tiltakozó és figyelemfelhívó akciókkal állhatnak elő - mondta a Népszavának a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője.

Fotó: Klubrádió/KaLász
 

Nagy Erzsébet a mostani kormánytól már nem számít érdemi lépésekre, különösen azután, hogy a PDSZ és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) hiába kezdeményezte a sztrájktárgyalások folytatását az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, Kisfaludy László köznevelési helyettes államtitkártól vasárnap azt a választ kapták, a következő egyeztetést “a választás után érdemes ütemezni”.

"Arra számítunk, hogy akárki is nyeri a választást, a kormányalakítás jó ideig eltart majd, aztán a saját fizetéseik meghatározásával lesznek elfoglalva, ezt követően pedig elmennek nyári szabadságra. Ezt nem engedhetjük, mert azonnali intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy az oktatás helyzete ne romoljon tovább" – mondta a lapnak Nagy Erzsébet.