„Támogassa
A lényeg

A TEK-nek nincs a pápa fenyegetettségére utaló információja

10/09/2021 15:07

| Szerző: Klubrádió

„Több ezer rendőr dolgozik azon, hogy a pápa biztonsága garantálva legyen”, mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója pénteken.

A TEK főigazgatója azt is elmondta, hogy sem a magyar hatóságoknak, sem a vatikáni csendőrségnek nincs fenyegetettségre utaló információja, így technikai akadálya nincs a vasárnapi látogatásnak.

Kérdésre válaszolva ismertette: a katolikus egyházfő pápamobilon való közlekedése a néhány órás látogatás neuralgikus pontja, itt kerül Ferenc pápa legközelebb a hívekhez, akiket azonban ellenőrzött beléptetési rendszeren keresztül engednek be a területre.

A pápa az Egyesült Arab Emírségekben
Ferenc pápa (k) üdvözli a híveket, amint megérkezik a háromnapos látogatását lezáró szentmisének otthont adó Zajed stadionba, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban 2019. február 5-én. A katolikus egyházfő vallásközi konferencián vett részt az Emirátusokban. MTI/EPA/Ali Haider
 

A katolikus világtalálkozó legnagyobb eseménye a vasárnapi záró szentmise, amelyet Ferenc pápa fog vezetni. Erre több mint 75 ezer hívő regisztrált, de több csoport jelezte azt is, hogy regisztráció nélkül jön el a misére – írja a Telex.