„Klubrádió
A lényeg

A taxisokkal konzultáltak a katáról

14/07/2022 14:51

| Szerző: Klubrádió

A taxis érdekképviseleteknek elég közvetlen csatornáik lehetnek a kormánypárt felé, mert a törvényt rekordsebességgel fogadták el, és méghozzá úgy, hogy az a taxisok igényeinek is megfelelt.

Metál Zoltán az ATV egy beszélgetős műsorában ugyanis arról beszélt, hogy a taxisok - miután a sajtóból értesültek róla, hogy átalakítás készül - azt kérték a kormánytól: emeljék meg a katázás 12 milliós bevételi határát.

A 444 összefoglalója szerint a taxis érdekképviseleteknek ez alapján elég közvetlen csatornáik lehetnek a kormánypárt felé, mert a törvényt rekordsebességgel fogadták el, és méghozzá úgy, hogy az a taxisok igényeinek is megfelelt. Az érdekképviselet a gazdasági bizottság fideszes elnökétől, Bánki Eriktől azt a választ kapta, támogatják az elképzelésüket, és nem csak hogy a jogosultak között hagyták a taxisokat, de 18 millió forintra meg is emelték a maximális bevételi szintjüket is.

A főtitkár azt is elmondta, hogy a törvény napirendre kerülése óta sok gyalázkodó üzenetet kapnak, de ők nem folytattak lobbitevékenységet, és maguk is keresik az okát, vajon miért kivételezhettek velük.