„Klubrádió
A lényeg

A Századvég még kapott Palkovics minisztériumától egy 1,2 milliárdos megbízást

14/11/2022 15:48

| Szerző: Klubrádió

A Technológiai és Ipari Minisztériumot vezető Palkovics László lemondott, de a kormányközeli Századvégnek még sikerült leakasztania egy 1,2 milliárdos szerződést verseny nélkül – írja a 444 az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hétfői közlemény alapján.

A Századvég verseny nélkül, egyedüli indulóként nyerte meg a lehetőséget, hogy 38 európai országban közvélemény-kutatással felmérje, mit gondolnak az emberek a bevándorlásról, a gazdaságról, politikai eseményekről és döntésekről. A kiírás szerint mindezzel a kormány külpolitikai tevékenységét támogatják – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A reprezentatív felmérésekhez országonként ezer 18 évnél idősebb embert kérdeznek meg. Egy-egy hívás nagyjából 15 percig tart majd, és minden ország minden hivatalos nyelvén elérhető lesz. A megbízást a minisztérium nem EU-s forrásokból fedezi, a teljes érték áfa nélkül 1,258 milliárd forint.

A K-Monitor posztjában hozzáteszi: az ipari minisztérium és elődje, az ITM tízmilliárdos nagyságrendben szerződött az elmúlt években a kormány házi think tankjével, ahol a hírek szerint 50 ezer forintos óradíjért dolgoznak.

Palkovics László lemondásáról és a minisztériuma átalakításáról ITT írtunk bővebben.

(forrás: 444, K-Monitor)