„Klubrádió
A lényeg

A svéd szélsőjobbal találkozott a magyar delegáció Stockholmban

10/03/2023 11:19

| Szerző: Klubrádió

"Úgy tűnik Orbán új barátokra lelt Svédországban." George Lazar újságíró fotókat tett közzé amelyeken a magyar delegáció és a svéd szélsőjobboldali svéd demokraták, köztük Anders Klarström látható, aki korábban a Skandináv Birodalmi Párt alapítója és vezetője volt.

Nemcsak amiatt utazott Stockhomba a Fidesz delegációja, hogy a svéd NATO-csatlakozásról tárgyaljon, valamint a magyar kormány által vitatott kérdéseket tisztázzák. Hende Csaba, a csak fideszesekből álló delegáció vezetője azt állította, "meleg és barátságos" megbeszélést folytatott a Fidesz delegációja a svéd parlament küldöttségével Stockholmban.

Arról azonban nem esett szó, hogy Magyarország stockholmi nagykövete, Müller Adrien "baráti beszélgetésre invitálta a szélsőjobboldali svéd demokraták (SD) vezetőit, köztük azt az Anders Klarströmöt, aki korábban alapító tagja és vezetője volt a nyíltan náci Skandináv Birodalmi Pártnak. George Lazar amerikában élő, magyar származású újságíró fotókat tett közzé a találkozóról, hozzátéve, hogy "Orbán új barátokra lelt Svédországban".

Érdekes módon a találkozó résztvevői nem tettek közzé fotókat a közösségi médiában.