„Klubrádió

A Pfizer-BioNTech jelentősen növeli a vakcinaszállítást Magyarországra a második negyedévben

30/03/2021 15:12

| Szerző: Klubrádió

"Magyarország vonatkozásában az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított vakcina dózisok számát." - ígérte a cég.

A Pfizer közleményére hivatkozva a Portfolio azt írja, kedden újabb, több mint 165 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett Magyarországra. Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett Magyarországra, azóta heti rendszerességgel érkeznek a vakcinaadagok, márciusban több mint 690 ezer dózis érkezett. Ez már a 15. magyarországi szállítmány, így március 30-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a a Pfizer által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti az 1,5 millió adagot.

Koronavírus - Megkezdődött az oltás
 
Forrás: MTI/Balázs Attila
 

A két vállalat (Pfizer és a BioNTech) 2021. év elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és kibővítésére, a cél, hogy idén több mint 2 milliárd adag covid-19 vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte, többek között 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli a Magyarországra szállított vakcina dózisok számát is.