„Támogassa
A lényeg

A Pázmány díszdoktora lett II. Tavadrosz kopt pápa

21/08/2023 16:31

| Szerző: Klubrádió

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem díszdoktorává avatták II. Tavadrosz kopt pápát. A díszoklevelet Kuminetz Géza, az egyetem rektora adta át a kopt ortodox egyház vezetőjének Budapesten – közölte az MTI.

Semjén Zsolt egyházi kapcsolatokért is felelős miniszterelnök-helyettes az ünnepség után újságíróknak arról beszélt: a magyar-egyiptomi kapcsolatok kitűnőek, nemcsak gazdasági és politikai szempontból, hanem kulturális, szellemi és spirituális értelemben is. Ennek bizonyítéka II. Tavadrosz magyarországi látogatása.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem díszdoktorává avatták I
 
Semjén Zsolt egyházi kapcsolatokért is felelős miniszterelnök-helyettes II. Tavadrosz kopt pápa díszdoktorrá avatása után sajtónyilatkozatot tesz a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2023. augusztus 21-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 
 

 

A miniszterelnök-helyettes köszönetét és elismerését fejezte ki Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek a keresztények támogatásáért és azért a politikai stabilitásért, biztonságért és fejlődésért, aminek tanúi lehetünk Egyiptomban.

II. Tavadrosz a díszdoktori oklevelet megköszönve azt mondta, azzal a kopt egyház Egyiptomban és az egész világon folytatott szeretettel teli tevékenységét is elismeri az egyetem – számolt be a távirati iroda.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)