„Klubrádió
A lényeg

A NER-közeli Jászai Gellért ült be a szegedi egyetem kuratóriumába

14/04/2023 17:15

| Szerző: Klubrádió

Jászai Gellértet választotta kuratóriumi tagnak a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány – ezt az Index írta meg a cég közleménye alapján. A 4iG-csoport elnöke Lantos Csaba energiaügy minisztert váltja poszton, akinek az uniós elvárások miatt néhány hete le kellett mondania a tisztségről.

Szabó Gábor, az Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint Jászai Gellért "a magyar informatikai és telekommunikációs ágazat meghatározó szereplője, aki szerteágazó üzleti tapasztalatának köszönhetően egyedülálló értéket és szemléletmódot hozhat a kuratórium munkájába". A 4iG csoport elnöke pedig megválasztása után azt mondta, tovább erősíti az egyetem tudását a digitális tudás és gazdaság kapcsolatában.

Azért volt szükség a személycserére, mert az EU-s pénzek fejében a többi között azt kérte Brüsszel, hogy miniszterek és államtitkárok ne üljenek ott az egyetemeket fenntartó alapítványok kuratóriumaiban. Az egyetemi kuratóriumba most érkező Jászai Gellért ugyan nem kormányzati tag, de a 4iG elnöke, amely a többi között az állami segítséggel felvásárolt Vodafone tulajdonosa.

Jászai mellett egyébként ott ül Trócsányi László volt miniszter, EP-képviselő is – jegyzi meg a hvg.hu.