„Klubrádió

A MOK elnöke nem vesz részt a kórházigazgatók kiválasztásában

2/11/2020 11:18

| Szerző: Klubrádió

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a kamarának egyéb feladatokkal, az új jogviszonnyal, a háziorvosi rendszerrel, az alapellátó gyermekgyógyászattal és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kell foglalkoznia.

Az állami kórházak vezetőinek kiválasztására október 30-án létrehozott javaslattevő bizottságban való részvételre felkérték Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét is – áll a Magyar Orvosi Kamara közleményében.

Kincses Gyula még a felkérés napján október 30-án közölte Pintér Sándor belügyminiszterrel, hogy nem kíván részt venni a folyamatban – derül ki a 24.hu cikkéből.

Indoklása szerint a MOK elnökségének tagjai elsődleges és sürgős feladatuknak az új jogviszonyt meghatározó törvénnyel és végrehajtási rendeleteivel, a háziorvosi rendszer, az alapellátó gyermekgyógyászat és fogászat jövőjével, valamint a járványhelyzettel kapcsolatos teendőket tekintik, ahogy azt egy nappal korábban Pintérnek címzett, egyeztetést kérő levelükben kifejtették.

Orbán Viktor fogadta a Magyar Orvosi Kamara vezetőit
 
Kincses Gyula - Orbán Viktor
 
 

 

A távirati iroda korábbi tájékoztatása szerint a javaslattevő bizottságba a kormány felkérte Oberfrank Ferencet, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatóját, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízottat, Szócska Miklóst, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati kar dékánját és Müller Cecília országos tiszti főorvost is.

Címlapi kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher