„Klubrádió
A lényeg

A médiahatóság is Matolcsy Ádám jó ismerősétől rendelt új bútorokat

19/08/2022 07:38

| Szerző: Klubrádió

A milliárdos költségvetésből gazdálkodó Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) székházbővítéséhez egy olyan cégtől rendeltek irodabútorokat 418,8 millió forintért, amelynek tulajdonosát Matolcsy Ádám (Matolcsy György jegybankelnök fia) baráti körének tagjaként szoktak emlegetni. A cég az MNB által tulajdonolt Postapalota bebútorozásában is segédkezett.

A médiahatóság szerződéseiből kiderül, hogy „irodabútorok beszerzése a 2023. év elején átadásra kerülő új épületbe és kapcsolódó szolgáltatások teljesítése” címmel 418,8 millió forintos megállapodást kötöttek július 20-án a Gyulai Fafém Bútor Zrt.-vel – írta meg a 444.

A kiválasztott társaság tavaly 7,5 milliárd forintos forgalommal zárt, tulajdonosa pedig a Fur-Real Kft.-n (korábbi nevén Kopaszhegyi Ház Projekt Ingatlanfejlesztő) keresztül a 30 éves Stofa György, akit Matolcsy Ádám - Matolcsy György jegybankelnök fia - baráti körének tagjaként szoktak emlegetni – tették hozzá.

A Magyar Narancs márciusi cikke szerint a Matolcsy fiúhoz köthető Balaton Bútor fővállalkozójaként a Gyulai Fafém segédkezett az MNB által felújított Postapalota (ma már Buda Palota) bebútorozásában. „Matolcsy Ádám kérdésünkre azt válaszolta, tudja, kicsoda Stofa György, megvan a telefonszáma”, de nincsenek olyan kapcsolatban, hogy rendszeresen keressék egymást – olvasható a cikkben. A gyulai vállalkozást korábban eleve Matolcsy Ádám akarta felvásárolni, de végül Stofa vette meg azt, aki korábban a magyar letelepedési kötvényeket Oroszországban áruló offshore cég közvetítőjeként is feltűnt.

A Gyulai Fafém Bútor 2020-as és 2021-es referenciáik között a következők találhatók: Baranya Megyei Kormányhivatal; Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság; Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kollégiuma; Magyar Zene Háza; Szigligeti Színház, Szolnok; Erzsébet tábor, Zánka.

Tehát az NMHH is az állami szférában már jól bevált cégtől rendelte meg a bútorait. A médiahatóság egyébként szorgalmasan beszámol arról, hogy hol tart a székházbővítés.